Χαλεγουα Λέων – Πρόεδρος

leon Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1965. Το 1986 αποφοίτησα από την σχολή Δημητρέλη του τμήματος εσωτερικής διακόσμησης και βιτρίνας. Από το 1984 – 1986 βρίσκομαι κάτω από την σκέπη του κ. Δάκη Δημητρέλη και υλοποιώ σκέψεις και σχέδια του ιδίου οργανώνοντας τα συνεργεία. Το 1988 ανοίγω γραφείο στα Τρίκαλα και ασχολούμαι με την μελέτη και κατασκευή κατοικιών και επαγγελματικών χώρων. Το 1991 εργάζομαι ως διακοσμητής στην εταιρεία Λυμπερόπουλος -Porcelanosa με έδρα την Λάρισα η εταιρεία ασχολείται με την εισαγωγή πλακιδίων και ειδών υγιεινής. Το 1996 βρίσκομαι στην ΑVELON στο κατάστημα της Λάρισας. Το 1997 – 2004 είμαι υπεύθυνος καταστήματος της εταιρείας Β & Ε θυγατρική της εταιρείας THEMA . Η εταιρεία εισάγει από Ιταλία κουζίνες γνωστών οίκων όπως SCAVOLINI – ERNESTOMEDA– DONATI -ARAN κ.α. Το 1997 διδάσκω εσωτερική διακόσμηση στα ΚΕΚ Αιγαίας σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από το 2004 έως σήμερα διατηρώ την εταιρεία Ergodesign, που ασχολείται με την εμπορία κουζινών – ντουλαπών – πορτών – δαπέδων. Ταυτόχρονα ασχολούμαι με την μελέτη και κατασκευή κομμωτηρίων. Από το 1986 έχω ασχοληθεί με όλα τα είδη των επαγγελματικών χώρων, γραφεία, εμπορικά καταστήματα, χρυσοχοεία, φαρμακεία, οπτικά, Studio αδυνατίσματος καθώς και κλινικές. Εκλεγμένος για την περίοδο 2009 – 2011 ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Διακοσμητών Κεντρικής Ελλάδος και αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία και ταμίας στο Δ.Σ της ΕΔΙΚΕ για την τριετία 2012-2014. Επίσης ταμίας της ΕΔΙΕ για την τριετία 2013-2016

 

ΤΣΙΦΩΝΤΙΔΟΥ ΜΙΜΗ – Αντιπρόεδρος

mimi

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε. Στην Λάρισα ζει και εργάζεται από τα μέσα της δεκαετίας '70-'80.
Ιδιοκτήτρια Γραφείου Μελέτης & Κατασκευής Χώρων από το 1978. Μελέτησε και σχεδίασε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους σε πολλές πόλεις, από την Θεσσαλονίκη έως την Κρήτη. Μελέτησε την Αθλητική Στέγη και την Παιδική Στέγη (6όροφο Κτίριο), του Δήμου Λάρισας. Δουλειές και άρθρα της πάνω στο Interior Design, δημοσιεύθηκαν σε τοπικά περιοδικά και είχε την επιμέλεια και παρουσίαση 2 εκπομπών design & lifestyle, στο κανάλι TRT Θεσσαλίας.


Ιδρυτικό Μέλος της Ένωσης Διακοσμητών Κεντρικής Ελλάδας - Ε.ΔΙ.Κ.Ε. όπου και υπήρξε Πρόεδρος από το 1999 έως το 2005, για την τριετία 2009-2011 πρόεδρος και αντιπρόσωπος Ομοσπονδίας και για την τριετία 2012-2014. Ιδρυτικό Μέλος της Ένωσης Διακοσμητών Εκθεσιακών Περιπτέρων Θεσσαλίας - Ε.ΔΙ.Ε.ΠΕ.ΘΕ. Κατά την Πανελλήνια Συνάντηση Διακοσμητών, τον Μάρτιο 2012, εξελέγη Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής για την ίδρυση του Πανελλήνιου φορέα, της Ένωσης Διακοσμητών Ελλάδας, ενέργεια την οποία, μαζί με τα άλλα μέλη της Δ. Επιτροπής έφεραν σε πέρας τον Ιούλιο του 2013. Πρόεδρος της ΕΔΙΕ για την 1η τριετία 2013-2016

 

ΧΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ – Γραμματέας 

xanouΓεννήθηκα στο Βόλο το 1981. Το 2002 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και έλαβα πιστοποίηση από το Πολιτιστικό ΔΙΕΚ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα «Τεχνικός Διακόσμησης». Παρέτεινα τη διαμονή μου στη πόλη της Θεσσαλονίκης μαθητεύοντας  δίπλα σε επαγγελματία διακοσμητή και επέστρεψα στον Βόλο για να συμμετέχω σε τεχνικό γραφείο. Με την αποκόμιση πολύτιμης εμπειρίας από την ενασχόληση μου με το σχεδιασμό αρχιτεκτονικών και τρισδιάστατων χώρων(ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο στο Λαύκο Πηλίου-μελέτες κατοικιών σε Μαγνησία, Βόρειες Σποράδες κ.ά.) προετοίμασα το δρόμο για περαιτέρω συνεργασίες. Έτσι, το 2006  και για τέσσερα χρόνια εργάστηκα σε ένα πρότυπο κατάστημα πώλησης προϊόντων εσωτερικής δόμησης, στο οποίο σχεδίαζα και έκανα παραγγελίες στο τμήμα κουζίνας-ντουλάπας. Καθώς η επιχείρηση προσέγγιζε ιδιωτικούς και επαγγελματικούς χώρους με ένα σύνολο προϊόντων μου έδινε τη δυνατότητα να παρέχω ολοκληρωμένες λύσεις διακόσμησης στους πελάτες. Επίσης, είχα την επιμέλεια του τμήματος διαφήμισης με σχεδιασμό νέας κάρτας, δημιουργία έντυπου φυλλαδίου και νέων ταμπελών.

Το 2009 έκανα το σχεδιασμό του νέου καταστήματος που άνοιξε παραπλεύρως και το 2010 έγινα εξωτερικός συνεργάτης της επιχείρησης  ανοίγοντας πλέον το δικό μου γραφείο στο κέντρο του Βόλου, εκπληρώνοντας το στόχο μου. Ως ενεργό μέλος πολιτιστικών συλλόγων από το 1999 (Σύλλογος Θρακών Ν. Μαγνησίας – Σύλλογος Απανταχού Μακρυρραχιωτών – PuertodelTango) βοήθησα στη δημιουργία των χώρων, σχεδίασα αφίσες και ημερολόγια, ανέλαβα την οργάνωση εκδηλώσεων και ασχολήθηκα εν γένει με ότι προάγει και παράγει πολιτισμό. Τακτικό μέλος της ΕΔΙΚΕ από το 2011 και της ΕΔΙΕ από την αρχή της ίδρυσης της, γραμματέας της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΔΙΕ 2013-2016.

 

ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Ταμίας

filippouΓεννήθηκε στο Βόλο το 1966, όπου και τέλειωσε το Γενικό Λύκειο το 1983. Το 1984 ξεκίνησε της σπουδές του στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, στο τμήμα της Διακόσμησης όπου και αποφοίτησε το 1989. Δούλεψε στην Αθήνα, αρχικά στην Εταιρία ''Οδών και Οδοστρωμάτων'' σαν σχεδιαστής. Το 1992 επιστρέφει στον Βόλο, όπου συνεχίζει σπουδές πάνω στην Διακόσμηση στην ''Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Δήμου Βόλου'' στο τμήμα σχεδιασμού επίπλου και διακόσμησης, από όπου αποφοιτεί το 1995.

Από τον Φεβρουάριο του 1997 έως τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου συμμετέχει με ομάδα συναδέλφων στο πρόγραμμα ''ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ''. Από τον Σεπτέμβριο του 1997 έως τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου δουλεύει σαν ελεύθερος επαγγελματίας στην Αθήνα, διατηρώντας γραφείο στην Γλυφάδα με δυο συναδέλφους συμφοιτητές του και από τον Δεκέμβριο του 2001 έως τον Ιούλιο του 2002, εργάζεται ταυτόχρονα και σαν υπεύθυνος σχεδίασης εσ. χώρου στην εταιρία ''Γιάννης Δελούδης Α.Ε.''.

Τον Δεκέμβριο του 2002 επιστρέφει στο Βόλο, όπου, εκτοτε, βρίσκεται μόνιμα και δουλεύει σαν ελεύθερος επαγγελματίας, ασχολούμενος με την διακόσμηση επαγγελματικών χώρων, αλλά και χώρων σπιτιού.

Παράλληλα διδάσκει ζωγραφική και χειροτεχνία στον πολιτιστικό οργανισμού του Δήμου Αγριάς για παιδιά 4-10 ετών. Εξελέγη μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Διακοσμητών Κεντρικής Ελλάδος για τα έτη 2009-2011 και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για την Πανελλήνια Συνάντηση των Διακοσμητών.

 

ΖΗΚΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ – Μέλος

zikasΓεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1980, όπου και τελείωσε το Λύκειο. Το 1999 αρχίζει την προετοιμασία για τις σπουδές του στην Αγγλία.

Το 2005 είναι πτυχιούχος του Πανεπιστήμιου του Brighton, Master of Arts in Interior Design και παίρνει ειδικότητα στο Τρισδιάστατο σχέδιο από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Επιστρέφει στην γενέτειρα του και αρχίζει αμέσως την καριέρα του σαν Interior Designer με αξιοπρόσεκτα projects.

Oι δουλειές του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά (FRAME, ΤΡΙΗΜΕΡΟ, FLIPSIDE, 3S SKI SURF SNOWBOARD, ELITE STORES, HOME-DECO) και εφημερίδες (Η ΕΡΕΥΝΑ, ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΝΕΑ, Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, YOUR CITY).Το 2007 βραβεύεται στο Design of the week στο www.framemag.com με τα «3 αστέρια ως Σχέδιο της εβδομάδας» για την δουλειά του στο Splice bar*, στα Τρίκαλα.

Τακτικό Μέλος της Ένωσης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για την Πανελλήνια Συνάντηση των Διακοσμητών και ένας εκ των δυο υπευθύνων για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Μιλάει άριστα Αγγλικά. Με έδρα τα Τρίκαλα δραστηριοποιείται πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά.

 

ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΟΥ ΛΙΑΝΑ – Μέλος

spiridonidou

Η Σπυριδωνίδου Γαρουφαλλιά (κατά κόσμο Λιάνα), ζει και εργάζεται στην πόλη των Σερρών.
Έχει σπουδάσει Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων και έχει εργαστεί από το 2000 ως Διακοσμήτρια και Σχεδιάστρια σε επιχειρήσεις αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στη μελέτη, την εφαρμογή και τον σχεδιασμό κατοικιών και επαγγελματικών χώρων με έδρα την Πάτρα και επαγγελματική δραστηριότητα στη Νότιο Ελλάδα.


Το 2010 ιδρύει το προσωπικό της γραφείο διακόσμησης ονόματι «ΧΩΡΟγραφία» στη γενέτειρα της, την πόλη των Σερρών που δραστηριοποιείται στην μελέτη και διακόσμηση ιδιωτικών έργων διακόσμησης και ανακαίνισης. Η φιλοσοφία του γραφείου της είναι η εργονομία, η διακόσμηση και η επαγγελματική – καλλιτεχνική προσέγγιση, να χαρακτηρίζεται από σχεδιαστική αποκλειστικότητα και να αποτελεί μοναδική εμπειρία για ΟΛΟΥΣ.

 

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Μέλος

tsarouxas

Γεννήθηκα το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα για αρκετά χρόνια την αρχιτεκτονική και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, τη δίδαξα και τη δούλεψα σε Ελλάδα και Αγγλία.
Είμαι αρχιτέκτονας μηχανικός και διακοσμητής, μέλος του ΤΕΕ και μέλος του απερχόμενου Δ. Συμβουλίου της Ένωσης Διακοσμητών Ελλάδας.


Είμαι fan της εσωτερικής διακόσμησης, επάγγελμα το οποίο ασκώ τα τελευταία 6 χρόνια παράλληλα με τη δραστηριότητα του μηχανικού με την επωνυμία “anarchitect”. Πίνω μπύρες, ακούω heavy metal και μου αρέσει να σχεδιάζω.
Μπορείς να με γνωρίσεις στην ιστοσελίδα μου: www.anarchitect.gr

 

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΔΙΕ

© 2014-17 Ένωση Διακοσμητών Ελλάδος
Design by entropia, Powered by Cherryplus

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηπιόνης 8, 41335, Λάρισα

+306953010188

info@edie-hida.org.gr

Facebook Instagram Twitter Pinterest LinkedIn