Interior Designer ή Decorator;

Υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ του σχεδιασμού εσωτερικών χωρών και της διακόσμησης; Ή είναι απλώς τεχνικές μάρκετινγκ για να προσελκύσουν πιθανούς πελάτες; Πολλοί από μας μπερδεύουν τους Σχεδιαστές εσωτερικών χωρών με τους Ντεκορατέρ. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε τις διαφορές μεταξύ τους.

Interior Designer ή Decorator; Ποιος είναι ποιος;

Ένας σχεδιαστής εσωτερικών χώρων – Interior Designer, ασχολείται κυρίως με τη λειτουργικότητα του χώρου, με μια λογική, με βάση τις συνήθειες και τις απαιτήσεις του πελάτη. Λειτουργεί στη διασταύρωση της δημιουργικότητας, της πρακτικής και της αισθητικής. Επιλέγει το πιο κατάλληλο σχεδιασμό για τον πελάτη και αναπτύσσει ένα σχέδιο που έχει σχέση με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται ο χώρος. Το αποτέλεσμα του σχεδιαστή είναι η μέριμνα για τη λειτουργία, τη δομή και την αισθητική.

Ένας Ντεκορατέρ – Decorator ασχολείται με το styling του δομημένου χώρου, επιλέγει έπιπλα, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης. Είναι υπεύθυνος για την τελική εμφάνιση και την αίσθηση του εσωτερικού. Ενδιαφέρεται για την αισθητική αξία του εσωτερικού.

Interior Designer ή Decorator; Ποιον χρειάζεστε;

Πρώτα θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι, Σχεδιαστές εσωτερικών χωρών και Ντεκορατέρ εργάζονται στον ίδιο τομέα, για να δημιουργήσουν λειτουργικούς και ποιοτικούς χώρους. Δεν αντικαθιστούν, αλλά συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Ωστόσο, αν σκοπεύετε οποιεσδήποτε διαρθρωτικές αλλαγές (αναδιαμόρφωση, αλλαγή υδραυλικών και φωτισμού, επενδύσεις, αντικαταστάσεις και τα παρόμοια), ο Interior Designer είναι η καλύτερη επιλογή.

Αν χρειάζεστε βοήθεια μόνον στην επιλογή του στυλ, την επιλογή των υλικών φινιρίσματος, έπιπλα, φωτιστικά και αξεσουάρ, θα πρέπει να έχετε έναν Decorator .

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, σήμερα, λογω σπουδών έχουν αντικαταστήσει πλήρως τους ντεκορατέρ. Κατά κανόνα, ο σχεδιαστής συνδυάζει την εργασία του και με αυτή του ντεκορατέρ.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όταν αναζητάτε μια συνεργασία, με έναν επαγγελματία, καλό θα είναι να είστε σαφείς για τις εργασίες, που θέλετε, ώστε να έχετε και την σωστή παροχή υπηρεσιών και την σωστή κοστολόγηση.

HELLENIC INTERIOR DESIGNERS ASSOCIATION – H.I.D.A.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΔΙΕ

© 2014-17 Ένωση Διακοσμητών Ελλάδος
Design by entropia, Powered by Cherryplus

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηπιόνης 8, 41335, Λάρισα

+306953010188

info@edie-hida.org.gr

Facebook Instagram Twitter Pinterest LinkedIn