Συγχαρητήρια!!!

Έχετε αποφασίσει να ανακαινίσετε το σπίτι σας. Αλλά πως γίνεται αυτό;

Είτε θέλετε να αλλάξετε έπιπλα και χρώματα, είτε να ανακαινίσετε όλο το σπίτι, που είναι ίδιο εδώ και δεκαετίες, η διακόσμηση μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο, γεμάτο με δαπανηρές αποφάσεις, των οποίων τα αποτελέσματα, θα μπορούσαν να σας στοιχειώνουν για χρόνια.

  • Πώς μπορείτε να καταλάβετε τι στυλ είναι κατάλληλο για σας;
  • Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τη δουλειά μόνοι σας ή να συνεργαστείτε με ένα επαγγελματία;
  • Πόσο θα πρέπει να ξοδέψετε;
  • Και ποια μέτρα μπορείτε να πάρετε για να διασφαλίσετε, ότι θα είστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα;

Με αυτή τη σειρά θα σας ταξιδέψουμε μέσα στην διαδικασία διακόσμησης, από την αρχική έμπνευση μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Θα μιλήσουμε για την επιλογή των χρωμάτων, την αγορά των επίπλων, την τακτοποίηση των επίπλων, που θα πρέπει να είστε συγκρατημένοι και πού θα πρέπει να δαπανήσετε.

Αλλά πριν κάνετε οτιδήποτε από όλα αυτά, κοιτάξτε γύρω σας.

Ρίξτε μια κριτική ματιά στο σπίτι σας. Τι σας αρέσει σ 'αυτό; Τι δεν σας αρέσει; Η άνεση; Τα υφάσματα; Τα χρώματα;

  1. Μάθετε από αυτό. Επαναλάβετε τα πράγματα που σας αρέσουν και μην επαναλαμβάνετε τα πράγματα, που δεν σας αρέσουν, μόνο και μόνο επειδή είναι οικεία σε σας.
  2. Γράψτε μια λίστα. Δημιουργήστε μια λίστα επιθυμιών. Γράψτε όλα όσα θα θέλατε να κάνετε αν τα χρήματα δεν ήταν το εμπόδιο. Στη συνέχεια, σημειώστε ποια πράγματα μπορείτε να κάνετε και ποια πράγματα δεν μπορείτε να κάνετε. Ποιες δουλειές μπορούν να γίνουν τώρα και ποιες μπορούν να περιμένουν.
  3. Συλλέξτε φωτογραφίες. Αρχίστε να μαζεύετε φωτογραφίες των χώρων, που σας αρέσουν. Ακόμα κι αν πρόκειται να προσλάβει ένα επαγγελματία, αυτή η συλλογή θα τον βοηθήσει να πάρει μια ιδέα της αισθητικής σας. Μην προσπαθήσετε να το κάνετε αυτό σε μία μέρα δώστε στον εαυτό σας μερικές εβδομάδες ή μήνες για να συγκεντρώσει τις φωτογραφίες σας, τις προτιμήσεις σας.
  4. Ζητήστε από τον σύντροφο σας να συμμετέχει στην διαδικασία. Σε πολλά ζευγάρια συχνά ο ένας ενδιαφέρεται περισσότερο για τη διακόσμηση από τον άλλο. Ο σύντροφος σας θα μπορούσε να πει, "Κάνε ό,τι θέλεις."
  5. Μην κάνετε ό,τι θέλετε. Το πιθανότερο είναι ότι όταν αρχίσετε να αγοράζετε θα έχει ξαφνικά γνώμη. Γι’ αυτό ζητήστε του να διαθέσει λίγο χρόνο μαζί σας, από την αρχή απλά κοιτώντας φωτογραφίες εσωτερικών χώρων. "Περάστε μία ή δύο ώρες στον υπολογιστή για να δείτε κάποια πράγματα μαζί και να μιλήσετε γι' αυτά». Καθώς κοιτάζετε κάθε χώρο, ρωτήστε τον σύντροφο σας, "Τι του αρέσει και Τι δεν του αρέσει σ’ αυτούς "Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο εικόνων ανεξάρτητα ο καθένας και στη συνέχεια, καθίστε και συγκρίνετε τι έχετε επιλέξει.
  6. «Δεν ξέρω τι μου αρέσει» Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι δύσκολο να καταλήξουν τι θέλουν. Μην αφήσετε αυτό συναίσθημα να σας αναστείλει. Παρατηρήστε τα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται στις φωτογραφίες που συλλέξατε, ξανά και ξανά: το στυλ των επίπλων, τις παλέτες χρωμάτων, τα σχέδια, τα υλικά, την ποσότητα των επίπλων σε κάθε δωμάτιο. Αφήστε αυτά τα χαρακτηριστικά να σας καθοδηγήσουν. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.
  7. Όλα ταυτόχρονα ή σταδιακά; Εάν έχετε τον προϋπολογισμό για να κάνετε τα πάντα με τη μία, αποφασίστε το και ξεκινήστε, ολοκληρώνοντας ένα-ένα χώρο. Αν όμως δεν μπορείτε να αντέξετε όλο το κόστος τώρα, τότε θα ήταν καλύτερα να κάνετε το έργο σε σταδιακές φάσεις, αφού έχετε καταλήξει στις τελικές επιλογές
  8. Τελειώστε ένα δωμάτιο πριν μεταβείτε στο επόμενο, αντί να κάνετε ένα μικρό κομμάτι σε ένα δωμάτιο και ένα μικρό κομμάτι σε ένα άλλο. Έτσι θα «χάσετε» την συνολική εικόνα.
  9. Επιλέξτε τουλάχιστον 3 συνδυασμούς χρωμάτων για τον κάθε χώρο. Πάρτε χαρτόνια, περίπου 30χ30 και βάψτε τα με τα χρώματα, που επιλέξατε. Αφήστε τα να στεγνώσουν και δείτε τα σε διάφορες στιγμές της ημέρας, με φυσικό και τεχνητό φωτισμό. Τότε μόνον κάντε την τελική σας επιλογή.
  10. Ξεχωρίστε τα αντικείμενα και τα έπιπλα που θέλετε να κρατήσετε. Αποφασίστε που θα τα τοποθετήσετε, στο νέο σας περιβάλλον και ανάλογα με το ύφος, που επιλέξατε, συντηρείστε τα, αλλάξτε υφάσματα και χρώματα.
  11. LESSISMORE. Μη γεμίζετε τον χώρο με πολλά έπιπλα και αντικείμενα. Η χρυσή αρχή για τους Designers. Ακολουθήστε την και να είστε σίγουροι, ότι όχι μόνον, θα αποφύγετε πολλά λάθη, αλλά θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τι πραγματικά θέλει.

"Αν δεν έχετε αυτήν την λίστα, είναι δύσκολο να βάλετε προτεραιότητες"

ο χώρος και όχι τι νομίζετε εσείς.

  1. Δημιουργήστε το σωστό περιβάλλον. Σε κάθε χώρο ξεκίνησε από τις μεγάλες επιφάνειες, τοίχοι, δάπεδα, οροφές. Επιλέξτε τις υφές, τα χρώματα, τις επενδύσεις.
  2. Προχωρήστε στα βασικά έπιπλα κάθε χώρου. Καναπέδες, τραπέζια, κρεβάτια, κλπ. Επιλέξτε τα χρώματα τους, τα υλικα τους, τα υφάσματα τους, ανάλογα με το ύφος και την χρωματική παλέτα, που θέλετε να δημιουργήσετε.
  3. Το σαλόνι είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε, δεδομένου ότι μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους το αποτέλεσμα άμεσα. Είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για την όλη δουλειά, που έχετε μπροστά σας.

Καλή σας επιτυχία…

Και … αν τα βρείτε δύσκολα, αναζητήστε έναν επαγγελματία

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΔΙΕ

© 2014-17 Ένωση Διακοσμητών Ελλάδος
Design by entropia, Powered by Cherryplus

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηπιόνης 8, 41335, Λάρισα

+306953010188

info@edie-hida.org.gr

Instagram Twitter Pinterest LinkedIn